Saloane de frumusete

saloane de frumuseteSalutare prieteni!!! cititori ai blogului style-look.com Din acest articol veti afla despre tipurile de frizerii, utilajul debaza necesar si altele. Deci sa trecem la tema…

Frizeria de tip superior: Este formata din salon de asteptare si de munca, cu sala de dame si de barbati, manichiura, pedichiura, cosmetologie,
camera de odihna a mesterilor, depozit, sala pentru vopsire a parului si spalatul lui, dus si toaleta.

Frizerie pentru copii: Este special amenajata in care se frizeaza numai copii. In asa tip de frizerie este foarte importata alegerea mesterilor. Mesterul trebue sa gaseasca limba comunica cu copii, si sa frizeze foarte profesional si atent.In aceste tipuri de frizerii (pentru copii) se pun scaune speciale pentru copii, in forma de masina sau motocicleta. Peretii sa fie decorati cu eroi din povesti, sau din desene animate. Unele jucarii sunt interzise in legatura cu dizinfectia.

Frizeriile obisnuite: Sunt formate din una sau doua saloane de lucru, cu unu sau mai multe fotolii. In asa tip de frizerii mesterii sunt de diferite categorii.In toate tipurile de frizerii iluminarea trebue sa fie luminiscenta, si mai aproape de lumina zilei.

Utilaj

Frizeriile se echipeaza cu mobila care permit curatirea si dezinfectarea. Salile de lucru se echipeaza cu seturi care consta dintro oglinda, doua dulapuri, si un fotoliu. Sub oglinda se aseaza o masuta, dulapurile si masuta se acopera cu mramura, plastic, sau sticla slefuita.Distanta dintre fotolii trebue sa fie de un metru si optzeci de centimetri, iar de la fotoliu din margina pina la perete saptezeci de centimetri.Salile de lucru se echipeaza cu oscatoare de par ar fi de dorit doua uscatoare la patru lucuri de munca. Acareturile frizeriei se echipeaza cu lavoare cu apa rece si fierbinte. Pentru pastrarea albiturilor nefolosite se amenajeaza cu stelajuri sau dulapuri, pentru pastrarea albiturilor folosite se folosesc bacuri. Mai mult despre ce pasi trebue sa faci pentu a deschide frizeria ta proprie, utilaj, acte, mesteri, e.t.c cititi acest articol Cum sa deschizi frizeria ta 

Instalatii

1.Instalatii tehnico sanitare: Apeducte, canalizare , incalzire, ventilarea,alimentarea cu energie electrica si cu gaz.Fiecare toaleta se echipeaza lavuar cu apa rece si calda.Temperatura camerei trebue sa fie nu mai putin de 20 de grade si ventilarea trebue sa fie aparte. In frizeriile cu numarul de locuri pina la 3 ventilarea se efectuiaza prin geam.

2.Garnisirea incaperilor: Peretii in saloane trebue sa fie neted tincuiti. Peretii se vopsesc cu vopsele speciale sau cu tapete.Podeua se acopera cu teracota, linoleum sau laminat.

3.Intretinerea incaperilor: In fiecare zi pina sau dupa lucru se face o curatenie intensiva. In timpul zilei tot areloc o curatenie mica.Pentru dezinfectare in saloane se folosesc preparate speciale asa ca lozaformina sau 0.2-0.5 var de clor. Parul frizat se arunca in bac special bine fixat.

Regulele tehnicii de siguranta in saloane de frumusete

1) La inceputul lucrului este de dorit neaparat de controlat starea instrumentelor electrice, contactul lor cu pamintul.

2) Cu masina de frizat se lucreaza numaidecit cu miinile uscate pe par curat.

3) Ca sa mentineti instrumentul de lucru in stare buna nu uitati sa la ungeti cu ulei special.

4) Nu purtati instrumentele ascutite in buzunarul halatelului.

5) Obiectele ascutite se transmit numai in mod inchis sau in cutie.

6) In cazul descoperii unor difectiuni lucrul cu  instrumentul trebue imediat stopata.

7) Este interzisa curatirea sau repararea instrumentelor conectat in priza.

8 In caz de ranire a clientrului cu curent electric, intrerupeti sursei de curent electric, fara a atinge clientul sau sursa de curent cu mainile goale,  folositi manusi izolante sau un material (lemn, plastic, cauciuc) electroizolant pentru a indeparta sursa de curent, daca victima este in stop cardio-respirator se poate ulterior tenta resuscitarea cardio-respiratorie, dar numai dupa intreruperea sursei de curent (altfel exista pericolul de electrocutare a salvatorului). Daca sunt prezente puls si respiratie spontana, victima va fi asezata in pozitia de siguranta si supravegheata pana la sosirea echipajului medical.

9) Inaintea aplicarii substantelor chimice pe par, se face o proba chimica dupa ureche.

10) In caz de nimerire a substantelor chimice in ochi, neaparat clatiti ochii cu apa,apoi consultativa la medic.

11) Pentru a lucra cu substantile chimice mesterul trebue sa puna manusi.

12) Este interzis folosirea briciului pentru barbierit.

Cultura deservirii In saloane de frumusete

1) Inaintea deservirii clientului mesterul este obligat sa-si spele miinile cu sapun

2) E neaparat de avut doua perechi de instrumente pentru dezinfectarea lor pe rind.

3) Deservirea clientilor se efectueaza cu instrumentele dezinfectate.

4) Cind incepem lucrul acoperim gitul clientul cu un servetel curat si apoi cu pelerina, in asa fel ca pelerina sa nu se atinga de pielea clientului.

5) Pastrarea separata a albiturilor curate si folosite.

6) Spalarea halatelelor si albiturilor se efectuiaza in spalatorii chimice.

7) Parul de pe fata si git se scutura cu ajutorul unei bucati de bumbac sau cu servetelul de pe git.

8) Clientii ce au schimbari pe pielea di cap se frizeaza nimai cu prezentarea unei lamuriri precum ca aceasta boala nu este infectioasa.

9) Fumatul in sala de lucru este strict interzis.

1o) Conturul linga urechi trebue de efectuat atent, pentru a nu face taituri (rani).

Cam asa e tot ce am vrut sa va spun despre saloane de frumusete .

        Categoria: Fără categorie       Tichete:
Pin It
Articole precedente din aceeași categorie:
 1. Arta frizurii
 2. Cel mai lung păr din lume
 3. Cum sa deschizi frizeria ta

Daca ti-a placut acest articol, introdu adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi articole:

Dupa trimiterea cererii, veti primi un mesaj care va va solicita sa confirmati adresa dvs. e-mail. Pentru a confirma adresa e-mail trebuie sa faceti clic pe linkul din e-mailul de verificare.


Comentarii Facebook:
Saloane de frumusete" 7 Comentarii.
 1. Elena spune:

  Buna , as fi foarte recunoscatoare daca ati publica un articol despre actele necesare pt a deschide o frizerie , mersi mult

 2. vadim spune:

  Buna Elena. Sau facut multe modificari in lege si acuma nu sunt la curent cu noile legi. Dar in curind voi fi la curent cu schimbarile facute si am sa public un articol pe aceasta tema.

 3. Marinella spune:

  Tie mersi mult Vadim…Sunt foarte interesante toate articolele…Voi astepta si eu cu nerabdare articolul despre actele necesare pt a deschide o frizerie. :)

 4. vadim spune:

  Salut Marinella ! merci pentru comentariu, imi pare bine ca ti-a placut articolele. In curind voi publica si articolul despre actele necesare.

 5. Vadim spune:

  Salut prieteni! iata si articolul mai in detalii ce pasi trebue sa faci pentru a feschide frizeria ta : Cum sa deschizi frizeria ta

 6. Elena spune:

  mersi mult pt articol , am aflat cite ceva nou 

 7. Vadim spune:

  Salut Elena! Cu placere
   

Scrieţi comentariul dvs

Copyright © 2013 Style-look.com Toate drepturile rezervate · Autentificare ·